Sla
SLAGEWASSEN
IJsbergsla/Krulsla Kan rauw of gestoofd (als andijvie) worden gegeten. Als u in kleine hoeveelheden zaait, dan kan u de gehele zomer oogsten. Ijsbergsla is in de koelkast lang houdbaar. Sla kan al bij zeer koele temperaturen (> 10°C) worden gezaaid. Krop- of Botersla Deze verfrissende groente vraagt een vochthoudende grond, omdat anders de sla snel kan doorschieten. Kan onder glas (wel ventileren bij warm weer) en vanaf half maart ter plaatse worden gezaaid. Zaaisels 's zomers koel houden. Ruim uitdunnen en bij droog weer voldoende vochtig houden. Sla kan al bij zeer koele temperaturen (> 10°C) worden gezaaid. Pluksla en Snijsla Pluksla vormt geen kroppen, maar meer losse blaadjes. Door alleen de buitenblaadjes te plukken kan je 2 tot 3 keer oogsten. Snijsla is een aparte maar echte sla. In een onverwarmde hobbykas kan soms al vanaf half februari, begin maart op regels worden gezaaid. De rijafstand is ca. 15 cm en vrij dik zaaien. Wel voorzichtig met water geven, het tere dicht op elkaar staande blad is wel extra gevoelig voor smet. Later op dezelfde manier buiten in de vollegrond zaaien. Oogsten als het blad 10- 15 cm lang is. Kan dus ook uitstekend in potten worden gezaaid. Vooral geschikt voor de voorjaars- en herfstteelt. Pluk- en Snijsla verlangen een vochthoudende grond. Sla kan al bij zeer koele temperaturen (> 10°C) worden gezaaid.